Meerssen maakt zich op voor grote processie, live te zien op tv

Het octaaf in Meerssen is begonnen. Komende zondag wordt de sacramentsprocessie gelopen. Dit keer extra groot vanwege de viering van 800 jaar bloedwonder. De processie wordt live uitgezonden op Meer Vandaag. Vanaf verschillende locaties wordt de stoet in beeld gebracht.

Gank noa Meersje
Donderdagavond werd het octaaf gestart met een pontificale mis. Vrijdag is de zogenoemde ‘Gank noa Meersje’ gelopen. Zo liepen er vrijdag vanuit Geulle een groep mensen naar de basiliek. Vroeger trok tijdens de week van het Sacramentsoctaaf, ieder dorp op een andere dag naar Meerssen.

40 groepen
De afgelopen weken werden door de hele gemeente vlaggen opgehangen. Ook verschillende winkels hebben de etalage versierd. Zondag trekt de processie door Meerssen. Dit jaar een speciale route van 4,2 kilometer. Om 9:30 uur vertrekken ongeveer 40 verschillende groepen. De verwachting is dat rond 12:00 uur de processie is afgelopen.

Meer Vandaag is vanaf 09:15 uur live op televisie met een speciale uitzending over de processie. Vanaf verschillende locaties wordt verslag gedaan van de stoet.

Lees vorig bericht

Excursie Groeve ’t Rooth

Lees volgend bericht

Wat gebeurde er 800 jaar geleden tijdens het bloedwonder?