CDA Meerssen zegt ‘nee’ tegen kabinetsplannen stikstofaanpak

Het CDA Meerssen ondersteunt een initiatief van een CDA-raadslid uit Simpelveld waarin ‘nee’ wordt gezegd tegen de stikstofplannen van het kabinet. In de plannen staat dat Limburg ruim 52 procent minder stikstof moet uitstoten. Dat is onacceptabel, vinden meerdere Limburgse CDA-afdelingen, waaronder Meerssen.

Nooit tot uitvoering
In een statement dat door verschillende CDA-afdelingen is verspreid staat dat ze het geen realistische opgave vinden. Verder schrijven ze dat ze het opmerkelijk vinden dat niet is onderzocht of het stikstofbeleid ook positieve effecten heeft op klimaat en waterkwaliteit. “De Limburgse CDA-afdelingen zijn van mening dat dit beleid nooit tot uitvoering mag komen en vraagt de Tweede Kamer om een oplossingsrichting”, zo staat in de verklaring.

Uitgangspunten CDA
De 16 afdelingen schrijven verder: “We mogen niet akkoord gaan met een ijskoude kaalslag op ons mooie platteland, waardoor boeren, burgers en toeristen worden verdreven. Dit past niet bij de uitgangspunten van het CDA.”

Geuldal
In de kaart die het kabinet heeft toegevoegd aan het plan is te zien dat in de omgeving van Geulle de stikstof uitstoot met 70 procent omlaag moet. Grote delen van het Geuldal moeten sowieso de uitstoot fors reduceren.

Lees vorig bericht

Gank noa Meersje vanuit Geulle weer gelopen

Lees volgend bericht

IVN zomerexcursie rondom de ‘Wolfskop’ in Cadier en Keer