IVN zomerexcursie rondom de ‘Wolfskop’ in Cadier en Keer

Op zondagochtend 26 juni vindt weer de IVN seizoensexcursie plaats. Dit keer gaan de wandelaars de zomer beleven rondom de ‘Wolfskop’ in Cadier en Keer.

Oude groeve
De Wolfskop was vroeger een groeve (groeve Blankenberg) en is nu een geologisch monument. Boven de groeve ligt een heuvel die de wandelaars via een trap betreden en kunnen genieten van het uitzicht op het plateau van Margraten. Via paadjes wordt er gewandeld rondom deze heuvel. Ook gaan de wandelaars op zoek naar de zomerbloeiers zoals: wolfsmelk, kattenstaart en beemdkroon. Verder kijken de wandelaars hoe de fruitboomgaarden erbij staan en proberen onderweg zomervogels te spotten zoals de boerenzwaluw en wie weet wordt de koekoek gehoord.

Vertrek
Er wordt vertrokken op zondag 26 juni om 09:00 uur vanaf de parkeerplaats (P&R) achter het station in Meerssen, met de mogelijkheid tot carpoolen. Het is ook mogelijk om 09:30 uur bij de groep aan te sluiten bij de parkeerplaats van het Raadhuisplein/Kerkstraat, 6267 EC, in Cadier en Keer. Vergeet niet stevige wandelschoenen aan te trekken. De excursie duurt ca. 2,5 uur. De wandelgidsen zijn: Riekie Notten (tel. 043-3645416) en Wil Lemmens (tel. 0653654590).

Lees vorig bericht

CDA Meerssen zegt ‘nee’ tegen kabinetsplannen stikstofaanpak

Lees volgend bericht

Sacramentsprocessie Meerssen