Onthulling Witte Anjerperkje Meerssen

Stock foto

Zaterdag is het de landelijke Veteranendag. Ook wordt deze dag in Meerssen op een bijzondere wijze herdacht. Zo gaat de gemeente zaterdagmiddag op het stationsplein in Meerssen het Witte Anjerperkje onthullen. In 2005 is de Witte Anjer in Nederland geïntroduceerd als symbool van waardering voor de Nederlandse veteranen.

Veteranen eren en waarderen
In 2019 deed het Nederlands Veteraneninstituut de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en te waarderen met een speciaal Witte Anjerperkje. De Witte Anjer bloeit in de maand voorafgaand aan de landelijke Veteranendag. De landelijke Veteranendag vindt jaarlijks plaats op de laatste zaterdag van juni. 

Zaterdagmiddag
Omdat het gemeentebestuur het belangrijk vindt dat er blijvend respect en waardering is voor de veteranen, is er ook in de gemeente Meerssen een Witte Anjerperkje gerealiseerd. De onthulling vindt zaterdagmiddag 25 juni plaats om 16:00 uur op het Stationsplein in Meerssen. 

Lees vorig bericht

Herdenking waterramp in de gemeente Meerssen

Lees volgend bericht

Vijf religieuze erfgoedlocaties in Zuid-Limburg altijd ‘open’