Stichting Wigwam zoekt vrijwilligers Wigwamvakanties

Na twee jaar vol corona- en overstromingsellende hoopt Stichting Wigwam dit jaar weer haar Wigwamvakanties voor gezinnen met een kind met een beperking, waarbij de zorg en begeleiding van de kinderen wordt overgenomen door vrijwilligers. Maar dat laatste is volgens de stichting het probleem en  daarom zijn ze op zoek naar vrijwilligers.

Zomervakanties
Over drie weken starten de zomervakanties en er zijn nog vele vrijwilligers nodig, waaronder zo’n 60 persoonlijk begeleiders. De nood is zodanig hoog dat er mogelijk vakanties zullen moeten worden geannuleerd. Iets wat Wigwam te allen tijde wil voorkomen, aangezien dit voor deze zwaar belaste gezinnen vaak de enige manier is om op vakantie te kunnen gaan.

Houthem St. Gerlach
Wigwamvakanties worden georganiseerd op diverse locaties in Nederland, waaronder Houthem St. Gerlach. Het zijn vakanties voor (gezinnen met) kinderen of jongeren met een (ernstige) beperking. Tijdens deze vakanties wordt een activiteitenprogramma georganiseerd waar alle kinderen van het gezin, met en zonder beperking, aan kunnen deelnemen. Elk kind met een beperking krijgt gedurende het activiteitenprogramma individuele zorg en begeleiding.

Lotgenotencontact
Jaarlijks nemen er ruim 200 gezinnen en bijna 500 vrijwilligers deel aan de Wigwamvakanties. Deelname aan Wigwamvakanties geeft gezinnen en deelnemers de mogelijkheid lotgenotencontact aan te gaan, ervaringen te delen en weer helemaal ‘op te laden’ om overbelasting tegen te gaan.

Welke vrijwilligers worden gezocht
Om deze vakanties te kunnen organiseren is Wigwam op zoek naar mensen die zich ‘n week of enkele dagen willen engageren. Ervaring is niet vereist, enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel wel. Er zijn mensen nodig voor de begeleiding van de jongeren en kinderen (met en zonder beperking), voor het activiteitenprogramma en voor huishoudelijke taken en het bereiden van maaltijden. De vakanties gaan door in juli en augustus. Voor de exacte data zie www.stichtingwigwam.nl/periodes.

Aanmelden
Enthousiast en direct aanmelden? Dat kan op www.stichtingwigwam.nl/aanmelden-vrijwilliger of bel voor meer informatie naar 06-30354244.

Foto: Stichting Wigwam

Lees vorig bericht

Wandelmaatjes gezocht

Lees volgend bericht

Kaderbrief gemeente: Flink overschot, maar veel onzekerheden