Voormalig kerkmeester verbaasd over verhalen oud-pastoor Meerssen-West

Voormalig kerkmeester Will Timmermans is verbaasd over de verhalen die naar buiten zijn gekomen over voormalig pastoor John Burger. De Limburger publiceerde afgelopen week een artikel over twee Meerssense zussen die beweren slachtoffer te zijn geweest van ongewenst gedrag door de pastoor. Timmermans: “Ik had dit niet van hem verwacht.”

Populair
Burger was in de jaren 90 pastoor van de toenmalige parochie in Meerssen-West. “Hij was de laatste ‘echte’ pastoor van deze kerk. Hij was best populair”, vertelt Timmermans. Van de verhalen die nu naar buiten zijn gekomen, heeft hij toentertijd niks vernomen. “Er is geen enkele melding geweest.”

Geschorst
De Meerssense zussen hebben tegen de krant vertelt dat hij hun ongewenst heeft aangeraakt. Ook zou hij ongepaste seksuele opmerkingen hebben gemaakt richting de vrouwen. Eerder werd bekend dat Burger een seksfilmpje zou hebben getoond aan de moeder van een communicantje uit Berg en Terblijt, de huidige parochie van de pastoor. Na het artikel in de krant is de pastoor door het bisdom geschorst. Het bisdom is geschokt door de verhalen. “We dachten vorige week het hele verhaal gehoord te hebben, maar nu zijn er weer nieuwe verhalen”, vertelt woordvoerder Matheu Bemelmans van het bisdom tegen L1.

Gesprek
Het bisdom gaat nog in gesprek met de in opspraak geraakte pastoor. Volgens de woordvoerder is het uitermate onwaarschijnlijk dat Burger nog aan het werk gaat als pastoor.

Lees vorig bericht

Openluchtmis Geulle Aan de Maas

Lees volgend bericht

Opening expositie Meerssense fotografen in het park