Korte wandeling en planten determineren in De Dellen rondom de Curfsgroeve

Op zondagochtend 3 juli neemt IVN Meerssen wandelaars mee op een korte wandeling door De Dellen rondom de Curfsgroeve. Er wordt daarbij aandacht besteed aan het determineren van planten met behulp van diverse planten-apps. De wandeling start om 10.00 uur op de parkeerplaats bij De Nachtegaal, Gemeentebroek 6, 6231 RV Meerssen.

IVN gids
De wandeling wordt begeleid door IVN-gids Leo Voragen en heeft als doel om de mensen kennis te laten maken met een relatief nieuwe en makkelijke variant om te determineren (= de naam te bepalen van bijvoorbeeld een plant). ”Tijdens deze wandeling lopen we niet hard dus mensen die minder mobiel zijn kunnen ook meelopen. Wel blijven we af en toe staan bij een plant. We gaan vanaf de parkeerplaats van de Nachtegaal naar het bos en we lopen vervolgens langs de Curfsgroeve. We lopen langs de groeve, stoppen vaak om planten te bekijken, te fotograferen en te determineren, “ aldus het IVN.

Langzaam wandeltempo
Via de ijzeren trap gaan de wandelaars naar beneden. Om vervolgens terug te gaan naar de parkeerplaats van de Nachtegaal. “We lopen langzaam en letten erop dat de laatste wandelaar ook mee kan komen. Mogelijk is deze wandeling een begin om weer te gaan wandelen. De lengte van de wandeling is 1 à 2 km. Zorg wel voor goed schoeisel want we lopen in het bos,” laat het IVN weten.  In het bos lopen koeien maar deze doen niets. De koeien zorgen voor de natuurlijke begrazing. Honden moeten aan de lijn.

Download plantendetermineer-apps
Als wandelaars zelf tijdens de wandeling willen oefenen met de plantendetermineer-apps probeer dan thuis vóór de wandeling een (of meerdere) van de apps op de mobiele telefoon te downloaden, bijvoorbeeld PlantNet, Seek (door iNaturalist) of ObsIdentify. Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Leo Voragen: 045-5442300.

Lees vorig bericht

Over de Grens bij archief in Maastricht

Lees volgend bericht

File op A2 door politieactie vanwege overval TEFAF