Meerssen heeft een nieuwe wethoudersploeg, bestuursakkoord aangenomen

Meerssen heeft een nieuwe wethoudersploeg. Tijdens een extra raadsvergadering donderdag zijn vier nieuwe wethouders geïnstalleerd. Het gaat om Bjorn Molling (Lokaal DNA), Inge Smeets (Lokaal DNA), Vanessa de Rond (KIJK!!!) en Louk Bongarts (CDA). Ook werd het bestuursakkoord besproken. Oppositiepartijen PGM het Origineel en vooral BRUG-M waren kritisch over het akkoord van Lokaal DNA, KIJK!!! en CDA. Zo waren beide partijen sceptisch over het voornemen van de drie partijen om de oppositie te betrekken.

Kanjers
Oppositiepartij BRUG-M vroeg zich af waarom er gekozen is om vier nieuwe wethouders aan te stellen. Jan Gulikers van BRUG-M mist de leidinggevende ervaring van drie van de vier nieuwe wethouders. Hij vraagt zich af waarom de oude wethouders, die door Agnes Jonkhout van het CDA betiteld werden als kanjers, niet blijven zitten. Dit scheelt namelijk wachtgeld.

Woningen
André Gruyters van PGM het Origineel is het met de coalitie eens dat er meer woningen moeten komen. Gulikers was daarentegen sceptisch. Hij vindt het vrij ambitieus dat de nieuwe coalitie tussen de 150 en 500 woningen wil bouwen de komende vier jaar. “500 woningen is bijna de volledige kern Geulle opnieuw bouwen”, aldus Gulikers.

Stemmen op oud-wethouder
Opvallend is dat 7 van de stemmen die uitgedeeld zijn tijdens de stemming over de wethouders gingen naar oud-wethouders Hovens en IJff. Bjorn Molling kreeg 2 stemmen tegen en 12 stemmen voor. Inge Smeets kreeg 2 stemmen tegen en 13 stemmen voor. Vanessa de Rond en Louk Bongarts kregen, net zoals Bjorn Molling, 2 stemmen tegen en 12 stemmen voor.

Lintje
Kort nadat Bjorn Molling werd geïnstalleerd kreeg hij een Koninklijke Onderscheiding. Molling heeft ruim 14 jaar in de gemeenteraad gezeten. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanaf 1 juli, vrijdag dus, starten de wethouders met hun werkzaamheden.

Lees vorig bericht

Koninklijke onderscheiding voor scheidend raadslid Bjorn Molling

Lees volgend bericht

Fotoboek nieuwe wethouders gemeente Meerssen beëdigd