Overlast Wereldster: ‘Jongeren gooien met vuurwerk, stenen en bedreigen medewerkers’

Er is enorme overlast rondom kindcentrum de Wereldster door jongeren in de leeftijd van 9-15 jaar. Deze jongeren gooien onder anderen met vuurwerk, stenen en waterballonnen op voorbijgangers. Ook bedreigen ze medewerkers, kinderen en jeugdigen. Ze hebben in totaal al voor 20.000 euro schade aangericht.

Vuurwerk richting medewerkers
Regelmatig worden er stenen gegooid richting ramen, deuren en de zonnepanelen van het scoutinggebouw. Medewerkers en jonge leden worden bedreigd door de jongeren. De jongeren gooien zelfs met vuurwerk, vanaf het terrein van de Wereldster, naar medewerkers en leden van de scouting tijdens activiteiten.

Bezoekers lastig gevallen
Medewerkers en vrijwilligers van bibliotheek Meerssen ervaren veel last van de jongeren. Ze worden onder anderen bedreigd door de jongeren. Bovendien worden bezoekers van de bibliotheek regelmatig lastig gevallen. De bibliotheek heeft al een langere tijd te maken met de overlast. Zo heeft de bibliotheek ook haar openingstijden moeten aanpassen waardoor ze niet meer in de avond geopend zijn. “Mijn medewerkers voelen zich niet meer veilig”, vertelt Harriët Plantinga, manager van de bibliotheek. “Het is zover gegaan dat mensen zich ziek melden. Het heeft veel impact.”De bibliotheek is al met straatcoaches, BOA’s en de politie in gesprek geweest, echter heeft dit nog niet het gewenste effect opgeleverd.

Omwonenden
Vele omwonenden ervaren ook overlast door de jongeren rondom het kindcentrum. Zo horen ze vaak vuurwerk af gaan, zien ze dat containers in brand worden gestoken en dat er waterballonnen naar voorbijgangers gegooid worden. Sommige omwonenden willen zelfs geen reactie aan Meer Vandaag geven, omdat ze bang zijn voor wraakacties van de jongeren.

Camera’s
Burgemeester Mirjam Clermonts is boos. Ze vindt het belachelijk dat er al voor 20.000 euro schade is aangericht aan een nieuw gebouw. Ze wilt daarom graag camera’s laten installeren die het kindcentrum en de omgeving kunnen bewaken. “De maat is vol”, aldus Clermonts.

Lees vorig bericht

Uitgelicht over bestuursakkoord: ‘De burgers zijn aan zet’

Lees volgend bericht

Water-Stop.NU organiseert event in Brommelen Geulle