Water-Stop.NU organiseert event in Brommelen Geulle

Water-Stop.NU is opgericht door gedupeerden van de watersnoodramp in juli 2021. Zij fungeren als belangenbehartiger voor bewoners van het risicogebied in de ruime omgeving van de Geulmonding Meerssenhoven, Bunde, Geulle. Op zondag 10 juli organiseert stichting Water-Stop.NU een event voor iedereen die op de hoogte wil zijn en blijven van haar doelen en resultaten tot nog toe.

Water-stop.Nu pleit voor regie, onderzoek en oplossingen
De stichting pleit voor onafhankelijk onderzoek, een bestuurlijke regie en veiligheidsregie, oplossingen en een crisisnoodplan om herhaling van een dergelijke ramp helpen te voorkomen en eventuele gevolgen zo veel als mogelijk te beperken. “Tot nog toe lijkt er nog niks van dit alles te zijn bereikt,” aldus de stichting.

Brommelen
Het event is bedoeld voor burgers en hun kinderen, instanties, media, kennisdragers en andere belanghebbenden of geïnteresseerden en wordt gehouden op zondag 10 juli tussen 15:00 uur en 18:00 uur. De Water-Stop.NU stand is te vinden naast IJssalon COCO in Brommelen Geulle. Er is vrije inloop en een gratis bolletje ijs.

Dit is te zien en te horen tijdens het event
Informatiestand Water-Stop.NU, voor de eerste 100 bezoekers wacht een verrassing.
Demonstratie effectief zandzakken vullen (kinderen mogen helpen).
Voorlichting Maastrichtse Reddingsbrigade (onder voorbehoud).
Uitreiken diverse hoogwater-gerelateerde brochures, onder andere van Waterschap Limburg.
Aanbod wandelroute(s) ter illustratie van rampgebied en obstakels ten tijde van de ramp.
Werving deelnemers bewonersplatform, vrijwilligers en donateurs.

Lees vorig bericht

Overlast Wereldster: ‘Jongeren gooien met vuurwerk, stenen en bedreigen medewerkers’

Lees volgend bericht

Buurtvereniging ’t Pleintsje rommelmarkt