Inloopbijeenkomst aanpak wateroverlast in D’n Huppel

Waterschap Limburg en gemeente Meerssen organiseren op donderdag 14 juli een inloopbijeenkomst in gemeenschapshuis D’n Huppel in Ulestraten over de plannen van de aanpak wateroverlast Meerssen fase 2. Belangstellenden zijn die donderdag tussen 17:00 uur en 20:00 uur welkom in gemeenschapshuis d’n Huppel in Ulestraten.

Vier nieuwe regenwaterbuffers
De komende winter worden binnen dit project vier nieuwe regenwaterbuffers aangelegd en een drietal bestaande dammen vergroot om meer water tegen te kunnen houden. Doel van deze maatregelen is om de kans op wateroverlast in Meerssen en omgeving verder te verkleinen. Het gaat om een viertal nieuwe buffers die worden gerealiseerd aan de Visweg in Humcoven, Molenweg in Meerssen, Wijngaardsberg en Daniëlssteeg in Ulestraten. Ook worden een drietal dammen in Ulestraten vergroot. 

Werkzaamheden komende winter
Tijdens de inloopbijeenkomst zijn kunnen de bezoekers de ontwerptekeningen van de verschillende maatregelen ter plekke bekijken. Ook zijn projectteamleden van het waterschap en de gemeente aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. De uitvoering van de werkzaamheden staat gepland voor de komende winter. “De exacte planning hangt mede af van de voortgang van de officiële procedures en of er zienswijzen worden ingediend,” laat het Waterschap en gemeente weten.

Lees vorig bericht

De Staat van de Raad #31: Is de kaderbrief deprimerend of verwachtingsmanagement?

Lees volgend bericht

Maak kennis met tennis bij Tennisclub Volharding