Wethouder Molling: ‘Begin 2023 plan groenonderhoud’

Stock foto

Wethouder Bjorn Molling (Lokaal DNA) heeft tijdens de raadsvergadering donderdag aangegeven dat het groenonderhoud in Meerssen de nodige aandacht heeft. De afgelopen weken verschijnen meerdere berichten over het groenonderhoud in de gemeente. “Er is actie ondernomen”, stelt Molling. Maar de wethouder verwacht niet dat er voor het einde van dit jaar een duidelijk plan komt. Molling zegt toe dat er in het eerste kwartaal van 2023 een nieuw plan komt. Gevaarlijke verkeerssituaties worden wel zo snel mogelijk aangepakt.

Onnodig
Tijdens de raadsvergadering diende partij BRUG-M een voorstel in om op korte en lange termijn een plan te maken om het groenonderhoud aan te pakken. Verschillende partijen vonden het voorstel onnodig. “De meeste voorstellen – dit is er een van – gaan over lopende zaken”, betoogde Jack Aarts van het CDA. Jan Gulikers van BRUG-M onderstreepte het belang van groenonderhoud: “Dit is het visitekaartje van onze gemeente.”

Gevaarlijke situaties
Gulikers waarschuwde de raad en het college: “Als dit voorstel niet wordt aangenomen gebeurd er voor 1 oktober niks.” Dit is de datum die als deadline is gegeven in het voorstel. Wethouder Molling stelt dat 1 oktober een lastige datum is om te halen. “Het staat hoog op de agenda van het college.” Een datum kan Molling nog niet geven, maar voor het einde van het jaar gaat het niet lukken. “Waarschijnlijk eerste kwartaal van 2023”, aldus de wethouder. Na de toezegging trok BRUG-M het voorstel in.

Begraafplaatsen
Het onderhoud binnen de gemeente betreft verschillende soorten groen, zoals groen binnen de bebouwde kom, buiten de bebouwde kom en de begraafplaatsen. Op de begraafplaatsen loopt het onderhoud ook achter. Molling geeft verschillende oorzaken voor het achterstallig groenonderhoud waaronder personeelstekorten bij de groenbedrijven. “Het is ook een kwestie van mankracht.” De wethouder zegde toe dat voor 1 januari 2023 een plan komt voor onderhoud op de gemeentelijke begraafplaatsen.

Lees vorig bericht

Wandelen door de Curfsgroeve

Lees volgend bericht

Voorlopig geen eenmalige verlaging afvalstoffenheffing