Pastoor Van Meijgaarden neemt tijdelijk missen over in Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem

Voormalig pastoor Wim van Meijgaarden gaat tijdelijk de missen in Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem overnemen. Dat meldt TV Valkenburg. Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem zitten zonder pastoor nadat John Burger is ontslagen door het bisdom. Burger wordt beschuldigd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Van Meijgaarden neemt de missen over tot augustus.

Pensioen
Van Meijgaarden was tot vorig jaar pastoor van de parochie in Meerssen en Meerssen-West. Hij stopte als pastoor en ging met pensioen. Van Meijgaarden was sinds 2009 pastoor in Meerssen. Theo van Galen volgde hem op.

Opmerking
John Burger is ontslagen als pastoor omdat hij beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag. De pastoor zou een seksfilmpje hebben getoond aan de moeder van communicantje uit Berg en Terblijt. Ook twee Meerssense vrouwen hebben via De Limburger hun verhaal gedaan over de pastoor. Zo zou hij een van hun ongewenst hebben aangeraakt en ongepaste seksuele opmerkingen hebben gemaakt.

Lees vorig bericht

Speeltuin st Joseph 75 jaar

Lees volgend bericht

Wethouder Smeets spreekt komende week al met buurtnetwerk Rothem/Weert