Planten determineren in bijenwei nabij ecoduct Kalverbosch

Op zaterdagochtend 16 juli neemt IVN Meerssen u mee om planten te determineren nabij de ecoducten Kalverbosch/ Kruisberg over de A2. Er wordt daarbij aandacht besteed aan het op naam brengen van planten met behulp van diverse planten-apps. De excursie start om 10:00 uur op de parkeerplaats van (voormalig restaurant) Bergrust, Vliegveldweg 21 Ulestraten.

Leo Voragen
Het determineren wordt begeleid door IVN-natuurgids Leo Voragen en heeft als doel om de mensen kennis te laten maken met een relatief nieuwe en makkelijke variant om te determineren (= de naam te bepalen van bijvoorbeeld een plant). Zo kun je met enkele klikken de (meest waarschijnlijke) naam van een plant vinden.

Apps
Als mensen tijdens de excursie willen oefenen met de plantendetermineer-apps probeer dan thuis vóór de wandeling een (of meerdere) van de apps op de mobiele telefoon te downloaden, bijvoorbeeld PlantNet, Seek (door iNaturalist) of ObsIdentify. Iedereen is welkom bij deze excursie; jong of oud; ook als u geen mobiele telefoon met plantenapp heeft. Voor vragen kunnen belangstellenden contact opnemen met Leo Voragen: 045-5442300.


Lees vorig bericht

Wethouder Smeets spreekt komende week al met buurtnetwerk Rothem/Weert

Lees volgend bericht

Event Water Stop Nu Geulle