Bisdom akkoord met verkoop deel Sint Agneskerk Bunde

De Sint Agneskerk in Bunde mag voor een deel verkocht worden om gebruikt te worden als gemeenschapshuis. Dat heeft het Bisdom Roermond besloten. Omdat het bezoekersaantal al jaren terug loopt en Bunde behoefte heeft aan een nieuw gemeenschapshuis, is de toekomst van de kerk al jaren onderwerp van discussie. Vorig jaar werden de plannen voor de kerk bekend. Een speciale stichting is opgericht die de kerk gedeeltelijk gaat omvormen naar gemeenschapshuis.

Verkoop
Al in april heeft het bisdom toestemming gegeven aan het kerkbestuur voor de verkoop van de kerk die aan het Sint Agnesplein ligt. Het bisdom heeft afgelopen week overeenstemming bereikt over de voorwaarden waaraan de stichting moet voldoen. Architecte Rosanne Jansen is door de speciaal opgerichte stichting ingeschakeld voor het uitwerken van de eerste ideeën.

Mariakapel
Er zal een deel van de kerk worden ingericht als multifunctionele ruimte. Daarnaast blijft de Mariakapel. De totale kosten voor de verbouwing bedragen 1,8 miljoen euro. De gemeente heeft eerder 600.000 euro toegezegd. De provincie zou zo’n zelfde bedrag moeten ophoesten. De stichting neemt de rest van het bedrag voor haar rekening.

Lees vorig bericht

Ôs Dörp bij Basketbalclub Dunatos

Lees volgend bericht

Podcast ‘Toen kwam het water’ over één jaar na de overstroming