Podcast ‘Toen kwam het water’ over één jaar na de overstroming

Het is deze week precies één jaar na de grote overstromingen in Limburg. Ook onze gemeente werd zwaar getroffen. In de podcast: ‘Toen kwam het water’, wordt het verhaal van deze overstroming vertelt. Met gedupeerden wordt gesproken over hoe de ramp zich voltrok en wordt er teruggeblikt op de eerste dagen tussen het puin. De eerste aflevering van de podcast is vanaf donderdag te beluisteren via web en app.

Grimmig
Inge Smeets uit Geulle is een van de gedupeerden die aan het woord komt. Ze vertelt over eerste uren van de overstroming. “De sfeer werd heel snel grimmig. Je zag dat het water van alle kanten kwam.” Ook Saskia Jansma zag dat gebeuren. “Ik ging de straat op en daar gebeurde van alles. Ik vroeg aan een buurtgenoot: waar komt het water vandaan. Ze antwoordde: ‘overal’ ”. 

Groot alarm
In 2021 werd Limburg zwaar getroffen door overstromingen. De Geul trad na dagenlange regenval buiten haar oevers en de Maas steeg tot ongekende hoogtes. Op 16 juli werd ook groot alarm geslagen vanwege het gevaar van een acute dijkdoorbraak langs het Julianakanaal en werden 2000 inwoners van Bunde en Geulle geëvacueerd.

Lees vorig bericht

Bisdom akkoord met verkoop deel Sint Agneskerk Bunde

Lees volgend bericht

Bibliotheek start studiegroep geschiedenis