Toen kwam het water #1: De paniek stijgt met de Geul mee

Als er wordt gewaarschuwd dat de Geul dreigt te overstromen, zijn sommigen bewoners sceptisch. “Ik zei tegen mijn collega’s: ‘Als het bij mij komt, is het echt erg”, vertelt Gerard Biesmans. Uiteindelijk overstroomt de rivier toch en worden honderden woningen getroffen. Luister naar de eerste aflevering van de podcast: Toen kwam het water, over één jaar na de overstroming.

Een jaar na dato
Het is deze week precies één jaar na de grote overstromingen in Limburg. Ook onze gemeente werd zwaar getroffen. In de podcast: ‘Toen kwam het water’, wordt het verhaal van deze overstroming vertelt. Met gedupeerden wordt gesproken over hoe de ramp zich voltrok en wordt er teruggeblikt op de eerste dagen tussen het puin. 

Groot alarm
In 2021 werd Limburg zwaar getroffen door overstromingen. De Geul trad na dagenlange regenval buiten haar oevers en de Maas steeg tot ongekende hoogtes. Op 16 juli werd ook groot alarm geslagen vanwege het gevaar van een acute dijkdoorbraak langs het Julianakanaal en werden 2000 inwoners van Bunde en Geulle geëvacueerd.

Lees vorig bericht

Meerssense boeren in onzekerheid door stikstofbeleid: ‘De laatste optie is stoppen’

Lees volgend bericht

IVN Meerssen bezoekt plantenkwekerij Marnis in Bunde