Man opgepakt voor poging auto-inbraak Bunde

De politie heeft een 31-jarige man aangehouden voor een poging tot diefstal uit een auto in Bunde. Op 8 juni kreeg de politie een melding van een auto-inbraak in Wittem. De politie pakte de man op en na onderzoek bleek dat hij aan 6 andere gevallen kon worden gelinkt. Deze vonden plaats in Nijswiller, Voerendaal, Eys, Gulpen en twee keer in Bunde. Of iets gestolen is in Bunde, is nog niet bekend.

Strafbaar
De laatste maanden krijgt de politie veel meldingen van personen die aan auto’s voelen in het Heuvelland. Ook in Rothem is dat al langere tijd bezig. De politie kan er vrij weinig aan doen omdat het voelen aan auto’s niet strafbaar is. “Ondanks dat in het begin ogenschijnlijk leek alsof we als politie “niets” deden aan dit feit, blijkt nu dat het opnemen van uitgebreide verklaringen, het verzamelen van camerabeelden en de extra surveillance hebben geleid tot dit succes”, zo schrijft de politie.

Lees vorig bericht

Muziekmiddag BundeNuSamen

Lees volgend bericht

Toen kwam het water #2: De ‘gebroken dijk’ brak ook de inwoners