Toen kwam het water #2: De ‘gebroken dijk’ brak ook de inwoners

De inwoners van Bunde en Geulle moeten op 16 juli zo snel mogelijk evacueren. De dijk van het Julianakanaal staat op breken. In allerijl wordt een grote evacuatie opgetuigd. “Ik belde mijn ouders op om te zeggen dat ik veilig was. Dan breek je op dat moment”, vertelt Monique Dohmen over de ‘dijkdoorbraak’.

Een jaar na dato
Het is deze week precies één jaar na de grote overstromingen in Limburg. Ook onze gemeente werd zwaar getroffen. In de podcast: ‘Toen kwam het water’, wordt het verhaal van deze overstroming vertelt. Met gedupeerden wordt gesproken over hoe de ramp zich voltrok en wordt er teruggeblikt op de eerste dagen tussen het puin. 

Groot alarm
In 2021 werd Limburg zwaar getroffen door overstromingen. De Geul trad na dagenlange regenval buiten haar oevers en de Maas steeg tot ongekende hoogtes. Op 16 juli werd ook groot alarm geslagen vanwege het gevaar van een acute dijkdoorbraak langs het Julianakanaal en werden 2000 inwoners van Bunde en Geulle geëvacueerd.

Lees vorig bericht

Man opgepakt voor poging auto-inbraak Bunde

Lees volgend bericht

Ophalen afval weer op normale tijden