MAA gaat in gesprek met omwonenden om hinder vliegverkeer te beperken

Luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA) wil de overlast door vliegtuigen verder beperken en gaat daarom in gesprek met omwonenden. Het vliegveld wil van de omwonenden weten welke vliegtuigen de meeste geluidshinder en vervuiling veroorzaken. Ook heeft MAA een online vragenlijst gemaakt voor de omwonenden. Deze vragenlijst kan tot 21 augustus online ingevuld worden. Op 5, 6, 7 en 8 september organiseert MAA rondetafelgesprekken met inwoners rondom het vliegveld. Na de gesprekken wil de luchthaven kijken welke lawaaiige vliegtuigen eerder vernieuwd kunnen worden.

Maatregelen
Na afloop van de rondetafelgesprekken wordt de informatie van de inwoners gebruikt om te onderzoeken welke maatregelen hieruit kunnen vloeien. Daarna wil het vliegveld kijken welke vliegtuigen sneller vernieuwd kunnen worden. De uitnodiging voor de online vragenlijst en de rondetafelgesprekken is bij de omwonenden van het vliegveld vandaag in de bus gevallen.

Lees vorig bericht

Politie neemt scooter met vals kenteken in beslag

Lees volgend bericht

Toen kwam het water #3: Opruimen, poetsen en opnieuw beginnen