Toen kwam het water #3: Opruimen, poetsen en opnieuw beginnen

“Op een gegeven moment liep ik als kip zonder kop door het huis”, vertelt Saskia Jansma. Nadat het water gezakt is, begint het opruimen voor de gedupeerden.

Een jaar na dato
Het is deze maand precies één jaar na de grote overstromingen in Limburg. Ook onze gemeente werd zwaar getroffen. In de podcast: ‘Toen kwam het water’, wordt het verhaal van deze overstroming vertelt. Met gedupeerden wordt gesproken over hoe de ramp zich voltrok en wordt er teruggeblikt op de eerste dagen tussen het puin. 

Groot alarm
In 2021 werd Limburg zwaar getroffen door overstromingen. De Geul trad na dagenlange regenval buiten haar oevers en de Maas steeg tot ongekende hoogtes. Op 16 juli werd ook groot alarm geslagen vanwege het gevaar van een acute dijkdoorbraak langs het Julianakanaal en werden 2000 inwoners van Bunde en Geulle geëvacueerd.

Lees vorig bericht

MAA gaat in gesprek met omwonenden om hinder vliegverkeer te beperken

Lees volgend bericht

Stevige aanpak drugshandel op straat Heuvellandgemeentes