Stevige aanpak drugshandel op straat Heuvellandgemeentes

De Heuvellandgemeenten, waaronder ook de gemeente Meerssen valt, pakken overlast door drugshandel op straat aan. Zij doen dit door naast strafrechtelijk nu ook bestuursrechtelijk te handhaven. De gemeenten hebben de mogelijkheid ingevoerd om bij een overtreding een ‘last onder dwangsom’ op te leggen.

Dwangsommen
De aanpak betekent: “dat als een straatdealer wordt betrapt, hij een waarschuwing krijgt. Dealt hij opnieuw, dan moet hij 5000 euro betalen. En bij iedere volgende keer opnieuw, tot een maximum van twintigduizend euro. Het aanpakken van drugsdealers met dwangsommen moet herhaling voorkomen en zo zorgen voor minder overlast,” laten de Heuvellandgemeentes weten.  Dat zo’n aanpak werkt is gebleken bij gemeenten in de Veluwe die die maatregel al langere tijd toepassen.

Inbrekerswerktuigen
Het opleggen van een last onder dwangsom wordt ook toegepast op het vervoeren van inbrekerswerktuigen. De Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) verbiedt het vervoeren of bij zich hebben van inbrekerswerktuigen. De hoogte van de dwangsom bedraagt € 2.500 met een maximum van tienduizend euro. Deze maatregel is in enkele Heuvellandgemeenten al verschillende keren toegepast.

Lees vorig bericht

Toen kwam het water #3: Opruimen, poetsen en opnieuw beginnen

Lees volgend bericht

Foto’s expositie Proosdijpark langer te zien