Rothemnaren durven door ratten niet meer in de tuin te zitten: ‘Achter je hoor je ze ritselen’

Ratten blijven voor overlast zorgen in onze gemeente. Al sinds 2021 zijn de ratten een groot probleem in Meerssen. De gemeente waarschuwt al langere tijd bezoekers van het Proosdijpark om de eendjes niet te voeren. Overgebleven brood lokt de ratten naar het park. Maar het blijft niet alleen bij het park, het probleem lijkt zich nu ook te verspreiden naar Rothem. Daar hebben bewoners nu ook last van het ongedierte. Henny Janssen, wonend in Rothem, laat weten niet meer buiten durven te zitten door de ratten.

Waarschuwing
Eerder waarschuwde de gemeente al om eendjes in het park niet meer te voeren. Daar komt nu bij dat omwonenden wordt opgeroepen afval op de juiste manier op te bergen: “Zorg ervoor dat afvalcontainers niet toegankelijk zijn voor ratten en gooi ook geen afval(zakken) naast de containers. Ook dit trekt ratten aan. Ratten planten zich bovendien in rap tempo voort”, aldus de gemeente.

Verdelgen
Een bedrijf uit Voerendaal is door de gemeente onder de arm genomen om het ongedierte te bestrijden. Dit bedrijf zal verdeeld over het park lokdozen plaatsen waar de ratten in gevangen kunnen worden.
Volgens een ander verdelgingsbedrijf worden ratten op twee manieren verdelgd: ratten kunnen gevangen worden in zogenaamde rattenkisten of een verdelgingsbedrijf gebruikt gif om het ongedierte te bestrijden.

Holstraat en Olieberg
Het probleem is nu verder verspreid dan alleen het Proosdijpark. Ook in verschillende straten in Rothem worden ratten gezien, zo melden omwonenden. Henny Janssen, een van de bewoners van de Holstraat zegt dag en nacht ratten te kunnen zien lopen, ze vreten aan de planten en het zwembad. Janssen geeft aan niet meer comfortabel in zijn tuin te kunnen zitten uit angst voor de ratten. Ook andere bewoners in Rothem geven aan last te hebben van het ongedierte, Janssen heeft de gemeente al ingelicht, maar heeft tot op heden geen reactie mogen ontvangen.

Het is overigens niet voor het eerst dat een rattenplaag het centrum van Meerssen teistert. Eerder in mei 2021, waarschuwde de gemeente ook al naar aanleiding van een rattenplaag in het Proosdijpark. 

Lees vorig bericht

De Zomergroeve aflevering 2: Luc Volders, station en handige kooktips

Lees volgend bericht

Afval wordt weer eerder opgehaald