Eind november opening herdenkingsbos

Het herdenkingsbos aan de Veeweg in Meerssen wordt 26 november geopend. In totaal worden er 330 bomen geplant. In april vorig jaar konden inwoners zich inschrijven om een boom te adopteren. In korte tijd werden de 330 bomen vergeven. In november 2021 werd de eerste boom ter nagedachtenis aan oud-burgemeester Jan Mans geplant.

Gezamenlijk geplant
De adoptanten van de bomen krijgen nog bericht van de gemeente. Geïnteresseerden kunnen nog een herdenkingsbankje adopteren. Op 26 november wordt het bos feestelijk geopend met het gezamenlijk planten van de bomen.

Speciale gebeurtenis
Het idee achter het herdenkingsbos is dat inwoners een boom kunnen adopteren om een trouwdag, geboorte, overlijden of andere speciale gebeurtenis te herdenken. Een boom kan ook geadopteerd worden om bij te dragen aan een groener en klimaatbestendiger Meerssen. Uiteindelijk zal het bos, naast een herdenkingsplek, ook een recreatieve functie hebben. Zo komt er onder andere ruimte voor een ligweide, banken en is er de mogelijkheid om te wandelen.

Zo verliep vorig jaar het planten van de eerste boom voor Jan Mans:

Lees vorig bericht

Lokaal DNA stelt vragen over toekomst van kermissen

Lees volgend bericht

Planten determineren in Natuurpark Langen Akker