Lokaal DNA stelt vragen over toekomst van kermissen

Lokaal DNA wil in de toekomst de Meerssense kermis zo veel mogelijk veilig stellen. Dit jaar heeft de ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen (OVSM) een kleine kermis georganiseerd op de Markt in Meerssen. Lokaal DNA wil nu weten in hoeverre de gemeente kan helpen bij het voortzetten van een jaarlijkse kermis.

Tegenvallende opbrengsten
In 2019 gaf de toenmalige kermisexploitant aan te stoppen vanwege tegenvallende opbrengsten. Door de kleinschaligheid is het moeilijk voor kermisexploitanten om voldoende opbrengsten te genereren. Tijdens de coronaperiode zijn gesprekken gevoerd met verschillende exploitanten om een kermis te organiseren op de Markt in Meerssen en de overige kernen. Dit heeft echter niet geleid tot een concreet aanbod. De OVSM heeft dit jaar toch een exploitant gevonden die een aangepaste kermis in juni heeft georganiseerd.

Kosten
Om exploitanten tegemoet te komen, laat de gemeente weten geen kosten in rekening te brengen. Het gaat dan bijvoorbeeld over stroomkosten, kosten voor het verwijderen van verkeersborden, het plaatsen van bloembakken en de inzet van personeel van de gemeente. Daarnaast draagt ze financieel bij aan de animatie.
De gemeente streeft er naar om in de toekomst ook in andere Meerssense kernen een of andere vorm van een kermis te organiseren.

Lees vorig bericht

Bouw nieuwe kantine SV Meerssen afgerond

Lees volgend bericht

Eind november opening herdenkingsbos