Toen kwam het water #4: Veel vragen met soms geen antwoorden

Na de overstromingen in juli 2021 was het soms moeilijk om antwoorden te krijgen op de vragen van gedupeerden. De dijkdoorbraak blijkt uiteindelijk geen dijkdoorbraak te zijn en veel getroffenen willen weten hoe het zit rondom de duiker in Bunde.

Een jaar na dato
Het is in juli precies één jaar na de grote overstromingen in Limburg. Ook onze gemeente werd zwaar getroffen. In de podcast: ‘Toen kwam het water’, wordt het verhaal van deze overstroming vertelt. Met gedupeerden wordt gesproken over hoe de ramp zich voltrok en wordt er teruggeblikt op de eerste dagen tussen het puin. 

Groot alarm
In 2021 werd Limburg zwaar getroffen door overstromingen. De Geul trad na dagenlange regenval buiten haar oevers en de Maas steeg tot ongekende hoogtes. Op 16 juli werd ook groot alarm geslagen vanwege het gevaar van een acute dijkdoorbraak langs het Julianakanaal en werden 2000 inwoners van Bunde en Geulle geëvacueerd.

Lees vorig bericht

Halfuur vertraging door ongeval A2 bij Bunde

Lees volgend bericht

De Ketel houdt dag voor het goede doel