Maastrichtse partij kritisch: ‘Meerssen betaalt te weinig afvalkosten’

De Liberale Partij Maastricht (LPM) is kritisch over de berekening van het Maastrichtse college van burgemeester en wethouders over de afvalkosten van Maastricht, Meerssen en Valkenburg. Die drie gemeente werken samen op het gebied van afvalverwerking. Door een foute berekening van het college hebben Meerssen en Valkenburg te weinig betaalt voor de afvalverwerking. Het gaat om een bedrag van 675.000 euro. Door de foute berekening heeft Maastricht dat geld moeten ophoesten, zo stelt de LPM in vragen aan het college.

Plasticafval
In een artikel in De Limburger kondigde wethouder John Aarts van Maastricht aan dat in 2023 de kosten voor het afval met 600.000 euro omhoog gaat. De LPM vraagt zich af waarom dat 75.000 euro minder is dan de misgelopen kosten. Verder ziet de partij dat in Maastricht afval minder vaak aan de deur wordt opgehaald, terwijl dat in Meerssen wel gebeurd met bijvoorbeeld plasticafval. “De Maastrichtse
burger moet dus een groot financieel offer brengen op het gebied van afval. De Liberale Partij Maastricht vindt dit scenario onverteerbaar voor de Maastrichtse belastingbetaler”, schrijft de partij.

Verantwoordelijk
De partij vindt het ‘vanzelfsprekend’ dat Valkenburg en Meerssen, Maastricht verantwoordelijk houden voor het lagere bedrag in de overeenkomst. De LPM wil onder meer weten hoe het tekort nu gaat worden opgelost. Verder wil de partij weten hoeveel Valkenburg en Meerssen precies betalen voor de afvalverwerking.

Lees vorig bericht

Nominatie speeltuin Sint Joseph

Lees volgend bericht

Bunde laat senioren weer dansen