Inflatie? Stichting Ruggesteun merkt er (nog) niets van

Stichting Ruggesteun merkt nog niets van de torenhoge inflatie die ook Meerssen treft. Volgens bestuurslid Guido Severijns heeft dat voornamelijk met schaamte te maken. Ruggesteun is de Meerssense organisatie die mensen met een kleine portemonnee helpt. De inflatie heeft in Nederland afgelopen week de recordhoogte van 10,3 procent bereikt.

Kerstdagen
Severijns blikt wel vooruit op het najaar en dan vooral de dure maand december, die altijd voor topdrukte zorgt bij de vrijwilligersorganisatie. “Als we richting het najaar gaan en de afrekeningen komen, denk ik dat de mensen zich realiseren dat ze het niet kunnen betalen”, vertelt Severijns.

Vluchtelingen
Door de komst van zo’n 70 vluchtelingen naar Meerssen is de vraag bij Ruggesteun gestegen. “Ze krijgen leefgeld van de gemeente en als ze er behoefte aan hebben krijgen ze van ons ook hulp”, aldus Severijns.

Stichting Ruggesteun is een vrijwilligersorganisatie die mensen helpt die dreigen tussen wal en schip te vallen: dit betekent dat je te veel verdient voor de voedselbank, maar te weinig om rond te komen. Ruggesteun is in 2004 opgericht door de parochie in Meerssen, met de inmiddels overleden Ludy Nijsten en haar man Pierre als kartrekkers.

Lees vorig bericht

De Zomergroeve aflevering 3: Guido Severijns, bekende Meerssenaren en zomers gerecht

Lees volgend bericht

Wandeling vanuit Hoeskamer Ulesjtraote