Hittegolf leidt tot maatregelen

We hebben te maken met een hittegolf. Al dagenlang stijgt het kwik tot boven de dertig graden. En dat heeft gevolgen voor dagelijkse activiteiten.

Neerslagtekort
Bij verschillende meetstations in de buurt van Meerssen is een neerslagtekort van rond de 240 millimeter gemeten. Dat is volgens Weeronline ongeveer het dubbele van een normaal neerslagtekort in de zomer. Hierdoor is er sprake van extreme droogte.

Gevolgen
De droogte heeft gevolgen voor de scheepvaart en de landbouw, maar ook voor de waterkwaliteit. Voor actuele adviezen over zwemwater wordt geadviseerd zwemwater.nl of de Zwemwater app te raadplegen. In Limburg ziet het waterschap namelijk problemen met blauwalg. De hittegolf heeft ook invloed op het afval. Dit wordt tot en met dinsdag 16 augustus eerder ingezameld.

Heuvelland4Daagse
Tijdens deze hete dagen heeft het wandelevenement De Heuvelland4Daagse plaatsgevonden. De organisatie nam extra maatregelen om de hitte draaglijker te maken. Zo adviseerde ze aan de wandelaars om eerder te vertrekken en zijn er extra watertappunten gerealiseerd.

Vanaf maandag is er kans op onweersbuien. Vanaf woensdag neemt de temperatuur af.

Lees vorig bericht

De Zomergroeve aflevering 4: Lilian Lemmens, Meerssense tradities en Knienn

Lees volgend bericht

Wandelen door de Curfsgroeve