Wandelen door de Curfsgroeve

Foto Curfsgroeve Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een deel is, vanwege het gevaar voor vallende stenen, maar ook door de aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden, afgesloten voor het publiek. Een unieke gelegenheid om juist dit deel van de Curfsgroeve met een ervaren gids te bezoeken op zaterdag op 20 en zondag 28 augustus.

Verplichte aanmelding
Voor deelname aan deze excursie dient u zich aan te melden via www.limburgs-landschap.nl/kalender. De excursies op 20 en 28 augustus vertrekken om 10:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te 6231 RV Meerssen. In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden aanwezig, goede wandelschoenen zijn verplicht en een wandelstok kan handig zijn om de balans te bewaren. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Honden zijn bij deze excursie niet toegestaan.

Foto: Henk Heijligers Limburgs Landschap

Lees vorig bericht

Hittegolf leidt tot maatregelen

Lees volgend bericht

Kroedwusj samenstellen en zegenen