IVN Meerssen rondleiding Kasteel Borgharen

Op zaterdagmiddag 27 augustus 2022 organiseert IVN Meerssen een interessante rondleiding in en rond Kasteel Borgharen. “We bekijken “Het oude huis”, dat prachtige tijden beleefde met ridders en edellieden, maar ook foute verbouwingen, leegstand en de nodige verloedering moest doorstaan.” Ronny en Amal Bessems zetten zich, samen met een grote groep vrijwilligers, sinds 2014 in voor het behoud van dit monumentale bouwwerk. Dit gebeurt op professionele wijze. Ze werken vaak met originele materialen en liefst voor de eeuwigheid. Wat vergane glorie was krijgt de uitstraling van weleer.

Opgeven voor deze rondleiding is beslist noodzakelijk
Aanmelden vóór dinsdag 23 augustus bij Ria Tuijt-Aretz, telefoonnummer 06-42414956, ’s avonds na 19:00 uur. Er wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd. Maar meer geven mag ook. De bijdrage is voor de restauratie-pot van het Kasteel. Na afloop ter plekke betalen.

12 deelnemers per gids
Per gids mogen 12 deelnemers mee, maximaal twee groepen zijn mogelijk. Vertrek station Meerssen 13.10 uur, voor Carpoolen. Bij opgeven graag vermelden. Bijeenkomst om 13.30 uur onder de poort van het Kasteel. Adres Kasteelstraat 2, 6223 BJ Borgharen. Namens IVN Meerssen is bij het kasteel aanwezig: Leo Voragen, telefoonnummer 045-5442300.


Lees vorig bericht

Auto brandt helemaal uit in Geulle

Lees volgend bericht

Systeem gemeente getroffen door cyberaanval: geen datadiefstal