Justitie eist drie jaar cel tegen van verkrachting verdachte Meerssenaar

Justitie wil dat de Meerssenaar die verdacht wordt van het verkrachten van een psychisch kwetsbare vrouw drie jaar de cel in gaat. Dat schrijft De Limburger. De 30-jarige R. zou in 2019, via datingapp Tinder, in de woning van een vrouw hebben afgesproken. De vrouw claimt dat R. haar verkracht en mishandeld heeft.

Klachten
De vrouw, nu woonachtig in Heerlen, deed een paar dagen later aangifte. De Meerssense R. werd kort daarna opgepakt. De advocaat van R. liet woensdag tijdens de zitting weten dat hij twijfelt aan de verklaring van de vrouw vanwege psychische klachten, schrijft De Limburger. De advocaat wil daarom de vrouw verhoren. De rechtbank heeft het verzoek afgewezen omdat een herbeleving haar niet goed zou doen.

Verklaring
Sinds het incident in haar woning verblijft de vrouw in een psychiatrisch ziekenhuis in Heerlen. In een verklaring die de advocaat van de vrouw heeft voorgelezen zegt ze: “Het was verschrikkelijk om mee te maken. Sindsdien voel ik me zo vies dat ik niet meer verder kan. Ik heb de beelden nog steeds voor me. U had dit nooit mogen doen.”

Spermasporen
R. heeft erkend dat hij die avond bij de vrouw op bezoek is geweest. Volgens hem heeft hij met de vrouw geen seks gehad, maar hebben ze samen gemasturbeerd. Uit DNA-onderzoek blijkt dat er spermasporen zijn aangetroffen op het lichaam van de vrouw, zo schrijft De Limburger. Volgens R. komt dat om dat ze na afloop een handdoek deelden.

Schadevergoeding
De advocaat van de vrouw eist volgens de krant een schadevergoeding van iets meer dan 22.000 euro. R.’s advocaat wil vrijspraak omdat er geen letsel of blauwe plekken zijn geconstateerd. Daardoor is er volgens de advocaat geen bewijs dat er geweld heeft plaatsgevonden.

Over twee weken volgt de uitspraak.

Lees vorig bericht

MOS Wereldspellenmiddag in speeltuin Sint Joseph

Lees volgend bericht

ZijActief Moorveld opening najaarsprogramma