WOZ-waarde Meerssense woningen met bijna 7 procent gestegen

De WOZ-waarde van woningen in Meerssen is dit jaar met 6,8 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Landelijk gezien stijgt de WOZ-waarde gemiddeld met 8,6 procent. In Meerssen is een woning gemiddeld 300.000 euro waard. In 2021 was dat 281.000 euro.

OZB
Gemeenten gebruiken de WOZ (waardering onroerende zaken) onder meer om de onroerendezaakbelasting (OZB) te bepalen. Deze waardebepaling bepaalt hoeveel meer de woningbezitters komend jaar aan OZB moeten betalen.

Zuid-Limburg
Bij de berekening van de stijging van de WOZ-waarde worden alle woningen meegenomen, ook huurwoningen en niet verkochte koopwoningen. In Zuid-Limburg zijn de woningen in Eijsden-Margraten het meeste waard. Daar zijn huizen gemiddeld 317.000 euro waard. Meerssen volgt op een tweede plek.

Lees vorig bericht

Gratis tennis en padel-jeugdinstuiven TPC Bunde

Lees volgend bericht

Zondag 4 september gratis pilot voetbalclinic bij RVU