Oekraïners vieren onafhankelijkheidsdag in de Gansbeek

Oekraïense vluchtelingen vierden afgelopen woensdag onafhankelijkheidsdag in de opvang in de Gansbeek. Tegelijkertijd was het precies een halfjaar na de Russische invasie. In de voormalige school zitten sinds juli Oekraïense vluchtelingen. Bij de feestdag was ook het college van burgemeester en wethouders te gast.

Zang en stilte
Op 24 augustus viert het Oekraïense volk dat ze geen regio meer zijn van Rusland. In totaal zitten er 47 vluchtelingen in de Gansbeek. De dag begon met één minuut stilte en daarna werd het Oekraïense volkslied gezongen. Daarna gingen verschillende Oekraïners vertellen over hun land.

Lees vorig bericht

Natuurlijk – Het Grensmaasproject

Lees volgend bericht

Oplossing conflict gemeente en LVO: gemeenteraad moet knoop doorhakken