Meerssenaar de cel in na verkrachting Geleense vrouw

De Meerssense R. krijgt drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk voor het verkrachten van een vrouw uit Geleen. Dat meldt De Limburger. De vrouw is psychisch kwetsbaar en zit sinds de verkrachting in een gesloten inrichting. De rechtbank is van mening dat er voldoende bewijs is om te concluderen dat R. de vrouw tot seks dwong. Op 14 december 2019 spraken de twee af via Tinder.

Schadevergoeding
Sinds het incident voelt de vrouw zich niet meer veilig. Ze is vertrokken uit haar woning en verblijft in een inrichting, meldt de krant. De rechtbank oordeelt dat de man 11.000 euro aan schadevergoeding moet uitkeren. Dat is de helft van wat het slachtoffer vroeg. Verder moet de man drie jaar de cel in, waarvan één jaar voorwaardelijk. Op die manier wil de rechter voorkomen dat de man opnieuw de fout in gaat.

Camerabeelden
De dertiger ontkende eerder dat hij bij de vrouw is geweest. Maar na het tonen van opgedoken camerabeelden beweerde R. dat hij had gemasturbeerd in de woning en dat daardoor sperma terecht was gekomen op de handdoek. De vrouw zou vervolgens de handdoek weer hebben gebruikt waardoor de sporen op haar terecht zijn gekomen. Maar de rechtbank vindt het verhaal van de Meerssenaar niet geloofwaardig. De spermasporen waren ook in de vrouw gevonden.

Lees vorig bericht

Oplossing conflict gemeente en LVO: gemeenteraad moet knoop doorhakken

Lees volgend bericht

College wil 200.000 euro voor plan Meerssen Papier