College wil 200.000 euro voor plan Meerssen Papier

Het college van burgemeester en wethouders wil 200.000 euro om een plan te maken voor het terrein van de voormalige papierfabriek Meerssen Papier. Met dat geld wil de gemeente een onderzoek instellen naar de mogelijkheden voor het terrein in buurtschap Weert. In mei nam de gemeenteraad de beslissing om de komst van een transportbedrijf tegen te houden. Het bedrijf wilde een grote loods bouwen op het terrein. De gemeenteraad moet nog een beslissing nemen over het geldbedrag.

Scenario
Met het geld wil het college naast het instellen van een onderzoek ook de uitkomsten daarvan gebruiken om een plan op te stellen. Verder wil de gemeente het gesprek aangaan met alle betrokken partijen zoals de huidige eigenaar van het terrein, de provincie, het waterschap en de buurtbewoners. Ook wordt een adviesbureau in armen genomen. De verwachting is dat het onderzoek naar de papierfabriek in oktober klaar is. Het uiteindelijk voorkeursscenario wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Hoogwater
Vorig jaar werd Meerssen Papier failliet verklaard. Volgens eigenaar Rolf Pijsel draaide het hoogwater in juli 2021 het bedrijf de nek om. Tientallen werknemers kwam op straat te staan. Daarmee kwam er na 183 jaar een einde aan de papierfabriek. De fabriek is twee keer eerder failliet verklaard, maar toen werd er een nieuwe eigenaar gezocht.

Lees vorig bericht

Meerssenaar de cel in na verkrachting Geleense vrouw

Lees volgend bericht

Houten brug Proosdijpark krijgt opknapbeurt