Scholen bereiden zich voor op heropening: ‘Nog geen problemen door docententekort’

De scholen in onze gemeente bereiden zich voor op heropening. Vanaf maandag zitten de klaslokalen weer vol en begin het nieuwe schooljaar. Voor sommigen scholen was het even een gepuzzel om voldoende leraren te hebben. Vanwege het personeelstekort heerst er een groot tekort aan docenten.

Rooster
Basisschooldirecteur Maarten Lemmens van De Triangel in Ulestraten en OndersteBoven in Moorveld vertelt dat vrijwel elke school juffen en meesters zoekt. “Het is uiteindelijk wel gelukt om een volledig team te vinden.” Ook het Stella Maris College merkt dat er een tekort heerst aan leraren. “Maar gelukkig kunnen we nu het hele rooster vullen”, vertelt directeur John Hausmans.

Slingers
Vanaf maandag start het nieuwe schooljaar en dus wordt er op de scholen druk gewerkt om de nieuwe leerlingen een warm welkom te heten. De slingers hangen op de Triangel en het eerste overleg tussen docenten heeft al plaatsgevonden. “Er zijn ook kindjes die nieuw zijn. We gaan eerst vooral groepsvormende activiteiten doen”, vertelt Miranda Tillie, juffrouw van groep 1 en 2.

Kennismaken
Ondersteuningsco√∂rdinator Eva Brauers van het Stella Maris College is al de hele week op school maar vindt het maar saai zonder leerlingen. “Voor mijn gevoel is het te rustig”, vertelt ze. In de zomervakantie hebben de docenten op de middelbare school iets langer door gewerkt zodat ze komende week van start kunnen. “Iedere leerling krijgt een gesprek met zijn mentor en daarnaast zijn er allerlei sportactiviteiten”, vertelt Hausmans.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 35-2022: asielcrisis, scholen weer open & kampioen

Lees volgend bericht

Jaarmarkt Meerssen Centrum 2022