Ruiter Isa Hollands werd Limburgs kampioen dressuur: ‘Vallen en opstaan’

Wat voor Isa Hollands begon als hobby is ondertussen een serieuze sport geworden. Met haar pony Floran is ze Limburgs kampioen dressuur geworden en wat de toekomst betreft, heeft ze grote ambities.

Bijzondere band
Isa is vanaf de beginnersklasse doorgegroeid naar het hoogste internationale niveau. Ze heeft dan ook al veel meegemaakt met Floran. “Het was een jongere pony en ik was toen ook nog heel jong. Dat vond ik wel fijn, zodat we samen een band konden opbouwen en samen konden doorgroeien naar een hoger niveau. Hij was niet de makkelijkste, maar dat sprak me juist wel aan.” Isa is dan ook al vaak van Floran afgevallen. “Het is vallen en dan weer opstaan, daardoor is onze band ook zo sterk geworden”, verklaart ze.

Schema
Ondertussen hebben Isa en Floran al veel prijzen in de wacht gesleept en rijden ze zelfs internationale wedstrijden. Dat moet Isa op dit moment combineren met school en daarvoor is een strakke planning van belang. “Het gaat zeven dagen in de week door”, vertelt Isa’s vader, Jürgen. “Rijden, les, wedstrijd, wanneer hebben de pony’s vrij? Daar moeten schema’s voor gemaakt worden.”

Toekomst
Isa hoopt dat ze later van haar passie haar beroep kan maken. “Het liefst zou ik jonge dressuurpaarden op willen leiden. Dat ik ze vanaf drie, vier jaar kan begeleiden tot het hoogste niveau.”

Nu Isa 16 is geworden, moet ze overstappen van pony’s naar paarden. Dat betekent dat ze ook afscheid moet nemen van Floran. “Het is mooi, maar ook heel jammer. Ik heb hem vijf jaar gehad en het is lastig om daar afscheid van te nemen.”

Lees vorig bericht

Meerssen moet nog 19 statushouders huisvesten: nog geen noodopvang

Lees volgend bericht

RKUVC Henk Kuypers Jeugdtoernooi