Expositie in Synagoge: drie Abrahamitische religies

In de Synagoge in Meerssen wordt vrijdag een nieuwe expositie geopend. Wethouder Louk Bongarts zal de expositie over drie Abrahamitische religies vrijdag om 15:00 uur openen. Bij de ceremonie wordt ook muziek gespeeld en wordt een rondleiding gegeven. Het hele weekend is de Synagoge geopend vanwege Open Monumentendag. De Synagoge aan de Kuileneindestraat is zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 17:00 geopend.

Overeenkomsten
Deze tentoonstelling laat de diverse overeenkomsten zien tussen het Jodendom, het Christendom en de Islam. Voor het Jodendom gaan we uit van de lijn van het NIK (Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap), dat een Nederlandse invulling is van de eeuwenoude gebruiken, zonder dat er aan de ge- en verboden wordt getornd. Voor het Christendom is gekozen voor de beleving van de katholieken in Nederlands Limburg. Voor de Islam gaan wij uit van de Islam zoals die in Nederland door de Marokkaanse Moslims wordt beleden. Tevens wordt er aandacht besteed aan de Joden die door de eeuwen heen in Meerssen hebben gewoond en hun verhaal.

Vragen
Dit weekend is de Synagoge open vanwege Open Monumentendag. Medewerkers van de Synagoge zijn zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden over het verleden en de toekomst van de Synagoge.

Lees vorig bericht

Dit weekend geen treinen door werkzaamheden

Lees volgend bericht

IVN Meerssen gaat planten bekijken in Bunde