Meerssen lid van samenwerkingsverband kleine gemeenten K80

De gemeente Meerssen is lid geworden van het samenwerkingsverband K80 tussen gemeenten. Bij K80 zijn gemeenten aangesloten die minder dan 20.000 inwoners hebben. In het bestuursakkoord van Lokaal DNA, CDA en KIJK!!! was al opgenomen dat ze wilden dat Meerssen zich hierbij moest aansluiten. Nu meldt de burgemeester in een brief aan de gemeenteraad dat dat ook is gebeurd.

Gehoord worden
De burgemeester – die bestuurlijke samenwerking in haar portefeuille heeft – schrijft dat de contributie 2.200 euro bedraagt. 58 gemeenten zijn al lid van K80. Het samenwerkingsverband wil dat er een eerlijke verdeling komt van het geld uit het gemeentefonds. Verder willen de gemeenten dat ze gehoord worden.

Lees vorig bericht

Gemeente zoekt vrijwilliger voor Engelse les aan Oekraïense vluchtelingen

Lees volgend bericht

Onthulling Jan Aarts plein Scouting Don Bosco Ulestraten