Proef om Aziatische duizendknoop tegen te gaan in Proosdijpark

De gemeente gaat starten met een proef om de Aziatische duizendknoop tegen te gaan in het Proosdijpark. Met de proef wordt in de tweede helft van september gestart. Door middel van bestrijdingsmiddelen wordt de plant tegengegaan. “Met deze zeer gerichte bestrijding beschadigen we de omgeving niet”, schrijft de gemeente.

Najaar
Het bestrijdingsmiddel dat wordt ingezet, wordt op de plant gespoten. In het najaar trekt het middel de plant in en bereikt uiteindelijk de wortel. In de winter sterft de plant dan af. Het snoeien of maaien van de plant heeft geen zin, omdat de wortels niet afsterven.

Wortelstelsel
De Aziatische duizendknoop is een snelgroeiende plant. Hij kan door scheuren van fundering heen groeien en zelfs beton breken. De Aziatische duizendknoop heeft een zeer uitgebreid wortelstelsel, waardoor ieder stukje uit kan groeien tot een plant. De bestrijding van de Aziatische duizendknoop is daarom zeer lastig.

Lees vorig bericht

Kruisdonk herdenkingsceremonie

Lees volgend bericht

Gerrit Jan Grootheest behaalt zilver