‘Klachten grensoverschrijdend gedrag pastoor Burger lijken kansloos’

De klachten van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen voormalig pastoor John Burger van Meerssen-West zijn in veel gevallen kansloos. Dat schrijft De Limburger. Het kerkelijk Meldpunt behandelt geen klachten die ouder zijn dan twee jaar. Slachtoffers reageren geschokt in de krant. Burger was tussen 1992 en 1999 pastoor in Meerssen-West. Daarna werd hij pastoor in Berg en Terblijt.

Twee zussen
De Limburger schreef eerder dat Burger de borsten van twee zussen ‘per ongeluk’ aanraakte tijdens zijn pastoorschap in Meerssen. Ook maakte hij ongepaste opmerkingen. De pastoor bekende deze zaken in een verklaring. Burger riep op om zich te melden bij het kerkelijke meldpunt.

Reglement
De klachten blijken nu in de meeste gevallen niet succesvol voor de slachtoffers. In het reglement staat dat zaken die ouder zijn dan twee jaar niet in aanmerking komen. Bij ‘goede redenen’ kan hiervan worden afgeweken. Maar het meldpunt zegt tegen de krant dat er een ‘breder palet’ is dan alleen het indienen van een klacht. “Zo kunnen we wijzen op psychische, medische of pastorale zorg”, zegt woordvoerster Daphne van Roosendaal van het Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag tegen de krant.

Lees vorig bericht

‘Meerssen biedt al 10 jaar geen asielopvang’

Lees volgend bericht

Oud papier Meerssen Centrum