Grote behoefte aan padelbanen, maar komst is onzeker

Twee tennisclubs in onze gemeente willen nieuwe padelbanen. Maar de komst van een nieuwe padelbaan bij Tennisclub Volharding in Meerssen is onzeker. Het Waterschap Limburg heeft mondeling laten weten bezwaar te willen maken tegen de komst van de banen. De toekomstige padelbaan ligt in een overstroomgebied, zo bleek tijdens raadsadviesvergadering vorige week. Of er officieel bezwaar wordt gemaakt, is nog niet duidelijk.

Onzeker
Ook toestemming voor de aanleg van de banen bij TPC Bunde is nog niet zeker. Geluidsoverlast voor de omgeving zou hier roet in het eten kunnen gooien. Ook hier zal de gemeenteraad zich over uitspreken in de raadsvergadering op 29 september.

Bunde en Meerssen
In Bunde zijn al twee padelbanen aangelegd. Padel is een mix van tennis en squash en in korte tijd zeer populair geworden. Deze banen worden dan ook intensief gebruikt en tennisvereniging TPC Bunde wil er daarom twee banen bij hebben. De bedoeling is dat ze gerealiseerd gaan worden op de plek waar nu twee tennisbanen liggen.
TC Volharding wil ook graag twee padelbanen. Momenteel zijn daar nog geen padelbanen, terwijl er wel vraag naar is. Om een goed beeld te krijgen van de behoefte voor de banen, is Stichting Huis voor de Sport ingeschakeld. Ook zij beaamt dat de vraag naar accommodatie voor de sport duidelijk in de lift zit en dat investeren in nieuwe banen een verantwoorde keuze is.

Financiering
Door een gemeentelijke bijdrage te verstrekken in de aanleg van de padelbanen op de plaats van bestaande tennisbanen, kan de bijdrage van de gemeente verminderd worden met ongeveer 13.000 euro per jaar. De banen worden overgedragen aan de verenigingen zodat de gemeente niet meer hoeft te investeren in de renovatie van de bestaande tennisbanen.
Aanleg van de padelbanen brengt weliswaar hoge kosten met zich mee, maar de verenigingen hebben aangegeven het restant van het benodigde bedrag zelf te financieren.
De gemeenteraad moet nog instemmen met het beschikbaar stellen van een bedrag van 65.000 euro per tennisvereniging.

Lees vorig bericht

Militairen ‘overleven’ in De Dellen

Lees volgend bericht

Stichting gaat naar grensgebied Oekraïne: spullen gezocht