Stichting gaat naar grensgebied Oekraïne: spullen gezocht

Stichting De Vierkante Cirkel uit Bunde gaat in oktober opnieuw naar het grensgebied van Oekraïne. Het is de vijfde keer dat de stichting vertrekt. De groep nemen voedsel, medicatie en kleding mee naar het gebied. De stichting is nog op zoek naar spullen en heeft momenten ingepland waarop mensen spullen kunnen brengen.

Inzameling
Op woensdag 21 september van 16.00 tot 18.00 uur en zondag 25 september van 11.00 tot 13.00 uur kunnen er spullen langs worden gebracht op Groeneweg 3 in Bunde. Ze zoeken met name langhoudbaar voedsel, drinkwater, medicatie, ziekenhuismateriaal, babyvoeding, luiers, maandverband, rolstoelen, kinderwagens etc. Omdat veel huizen in de getroffen gebieden geen gas, elektriciteit, ramen/deuren hebben, zoeken ze ook spullen tegen de kou. Denk aan winterjassen, truien, lange broeken, mutsen, sjaals, handschoenen (zowel voor volwassenen als kinderen), dekens, slaapzakken etc.

Het is niet de eerste keer dat de stichting naar Oekraïne ging. Eerder maakte we deze reportage:

Lees vorig bericht

Grote behoefte aan padelbanen, maar komst is onzeker

Lees volgend bericht

Jeugdtheater Uitbundig komt met nieuwe voorstelling