Meer Vitaal: een nieuw platform met alle sportactiviteiten

Het nieuwe platform Meer Vitaal is vorige week gepubliceerd. In het nieuwe online platform worden alle sportactiviteiten in Meerssen genoteerd. Doel ervan is om sport en vitaliteit te vergroten. Het sportakkoord Meerssen, ondertekend door allerlei sportverenigingen in onze gemeente, was de aanleiding om Meer Vitaal op te richten. Via de website meer-vitaal.nl kunnen burgers activiteiten zoeken.

Enthousiast
“Burgers kunnen activiteiten opzoeken”, vertelt Baudoin Clairbois, combinatiefunctionaris sport en bewegen. “Vitaliteit brengen we zo naar een hoger level. In Meerssen kunnen we daarin groeien.” Verenigingen zijn enthousiast over het nieuwe platform. “We kunnen informatie verstrekken. Activiteiten bekend maken. We zijn er het kortste bij”, zegt Jos Nix van buurtvereniging Humcovenderveld.

Mogelijkheden
Ook moeten er samenwerkingen tussen verenigingen uit het platform voortgroeien. “Ikzelf vind het interessant om met verenigingen in de buurt samen te werken”, legt Anneloes Ravelli van tennisvereniging De Pletschmeppers uit. “Wij zitten op het terrein met het Zwembad van Geulle en de voetbalclub.” Ook het zwembad Meerssen ziet mogelijkheden. “Het Stella Maris College maakt op dit moment ook gebruik van onze sportvelden en de ligweide. Maar we willen ook in contact komen met andere verenigingen.”

Lees vorig bericht

Asbest gedumpt: gemeente zoekt getuigen

Lees volgend bericht

Meerssen Leeft: The Dirty Daddies