Einde verhaal voor Stella Maris Cabaret: ‘Besluit valt zwaar’

Het is over voor het Stella Maris Cabaret. Na meer dan 50 jaar komt er een einde aan de jaarlijkse voorstelling gemaakt door leerlingen van de school. De directie van de school heeft dat besloten. Reden voor het besluit is dat er volgens de school ‘geen draagvlak’ meer is. “Een besluit dat ons als organisatie zwaar valt”, schrijft het productieteam in een verklaring.

Connectie cruciaal
In het team van het cabaret zaten leerlingen en docenten, maar ook steeds meer oud-leerlingen en oud-leraren. “Als organisatie van het cabaret zijn wij afhankelijk van de samenwerking met en de betrokkenheid van de school. Hoewel we een aparte stichting zijn, is de connectie met de school van cruciaal belang”, zo valt in de verklaring te lezen. Na gesprekken tussen de directie en het cabaret-team bleek dat de schoolleiding van mening was dat er te weinig draagvlak was.

Draagvlak
“Het organiseren van een cabaret zonder breed draagvlak leek geen optie. Uiteraard hebben wij aangegeven dat we ook zonder breed draagvlak een cabaret konden organiseren. We hebben dat de afgelopen jaren immers altijd gedaan met een klein aantal enthousiastelingen”, schrijft de organisatie. De schoolleiding heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten dat het Stella Maris Cabaret definitief van de baan is.

Einde
Tot slot schrijft de organisatie: “Voor nu kunnen wij er helaas niets anders van maken. We zullen als productieteam op korte termijn bij elkaar komen om een en ander te bespreken en zaken af te ronden.” Daarmee komt na 53e edities een einde aan de show.

Lees vorig bericht

Paddenstoelen determineren omgeving Camping ‘t Geuldal

Lees volgend bericht

Directeur Stella Maris College vertrekt