Belangrijke raadsvergadering voor tennisclubs: waterschap maakt bezwaar

De tennisclubs in Meerssen en Bunde zitten donderdagavond vermoedelijk met spanning te kijken naar de raadsvergadering. De gemeenteraad besluit dan of beide clubs een subsidie krijgen om twee padelbanen aan te leggen. Waterschap Limburg heeft bezwaar gemaakt tegen de komst van de nieuwe padelbanen in Meerssen, schrijft De Limburger. Er is geen advies aan het waterschap gevraagd tijdens het maken van de nieuwbouwplannen. En dat zou wel moeten.

Vergunning intrekken
Het waterschap heeft bedenkingen bij de komst van de padelbanen in Meerssen. De tennisclub ligt ingeklemd tussen de Geul. Tijdens het hoogwater in 2021 stonden de velden volledig onder water. Volgens de krant heeft het waterschap formeel bezwaar gemaakt en wil ze dat de gemeente de zogenoemde omgevingsvergunning intrekt. Het waterschap wil een onderzoek naar de gevolgen van de nieuwe padelbanen. Deze banen zijn ook een stuk anders dan tennisvelden, omdat padel wordt gespeeld in een soort kooi.

Beheer naar clubs
In totaal gaat het om een subsidie van 65.000 euro voor elke tennisclub, die de gemeenteraad donderdag ter beschikking kan stellen. Als de padelbanen er komen, gaat het beheer ervan overgedragen worden van de gemeente naar de clubs zelf. Dat levert de gemeente jaarlijks 13.000 euro op. Voordeel van het overdragen van het beheer is dat de clubs zelf kunnen bepalen wat ze met de padelbanen willen doen.

Kansen door padel
Stichting Huis voor de Sport Limburg heeft onderzoek gedaan naar het voordeel dat de nieuwe padelbanen zou opleveren. De sport is erg in trek. Ze schrijft dan ook dat er voor de clubs ‘zeker kansen liggen.’ Bij TPC Bunde zijn er al padelbanen en daar worden deze veel gebruikt. De club wil daarom twee tennisbanen ombouwen tot padelbanen. Hetzelfde wil TC Volharding doen. Volgens de Meerssense club verliezen ze steeds meer leden en gaan bestaande leden weg om ergens anders padel te kunnen spelen. Ook daar willen ze twee padelbanen maken op de plek waar tennisbanen liggen.

Subsidie
De hele verbouwing kost tussen de 120.000 en 150.000 euro. De gemeenteraad kan donderdag besluiten om beide clubs 65.000 euro subsidie te geven. De rest van het bedrag moeten de tennisclubs zelf neerleggen.

De gemeenteraad hakt donderdagavond om 19:00 uur een knoop door. De vergadering is live te volgen op Meer Vandaag. Om 18:45 uur is er eerst een voorbeschouwing. Achteraf wordt de vergadering nog nabesproken in een live-uitzending van Uitgelicht.

Lees vorig bericht

Directeur Stella Maris College vertrekt

Lees volgend bericht

Dit moet je weten over de raadsvergadering: padelbanen, papierfabriek en nieuw gebouw