Gemeente trekt stekker uit bouwproject Geulle

De gemeente heeft het bouwproject aan de Burgemeester Thijssenlaan in Geulle stopgezet. Via het zogenoemde Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, een manier van ontwikkelen waarbij de toekomstige bewoners zelf bepalen hoe het eruit komt te zien maar ook het risico dragen, konden geïnteresseerden in een stichting of verenging samen woningen bouwen. Maar er was te weinig interesse voor het project en dus zet de gemeente het project stop. De gemeente wil dit jaar met een nieuw plan komen.

Brug te ver
De gemeente schrijft: “Samen een CPO-project realiseren en zelf als bouwheer optreden met alle behorende taken en activiteiten was voor de meeste inschrijvers een brug te ver. Veel geïnteresseerden haakten af, omdat het project te lang zou gaan duren, er veel inzet van henzelf werd verwacht of vanwege de beperkte mogelijkheden op de locatie.”

Nieuw plan
Het gaat om een terrein van in totaal 2000 vierkante meter die in het bezit is van de gemeente. Momenteel ligt er een trapveldje. “Met het stopzetten van het CPO-project zijn we terug bij af. Maar dat betekent niet dat er niets gebouwd gaat worden op deze plek”, schrijft de gemeente in een reactie. De komende weken gaat de gemeente zich beraden over een nieuw plan. “We hopen nog dit jaar een nieuwe richting in te kunnen slaan met het realiseren van nieuwe woningen in dit gebied.”

Lees vorig bericht

A2 dicht na ongeluk in Ulestraten

Lees volgend bericht

De Staat van de Raad #32: Padellen na het zomerreces