Tennisclubs krijgen subsidie voor padelbanen als het doorgaat

De gemeenteraad is akkoord met een subsidie voor twee tennisclubs om nieuwe padelbanen aan te leggen. De raad wil wel dat het eerst duidelijk is of er überhaupt padelbanen aangelegd kunnen worden voordat er subsidie wordt overgemaakt. Zo heeft het Waterschap Limburg bezwaar gemaakt voor de komst van padelbanen bij tennisvereniging Volharding in Meerssen. De tennisclub ligt ingeklemd tussen de Geul en de gevolgen voor een overstroming is onduidelijk. Ook bij de tennisclub in Bunde zijn er onzekerheden.

Bedrag
Het waterschap wil een onderzoek naar de gevolgen van de nieuwe padelbanen in Meerssen. Deze banen zijn ook een stuk anders dan tennisvelden, omdat padel wordt gespeeld in een soort kooi. Daardoor zijn de gevolgen bij een overstroming niet duidelijk. Sommigen politieke partijen plaatste vraagtekens bij mogelijke geluidsoverlast in Bunde. Daar liggen de padelbanen dicht bij woningen. In het voorstel stond dat beide clubs 65.000 euro subsidie konden krijgen. In totaal kost de hele aanleg van de padelbanen tussen de 120.000 en 150.000 euro. De rest van het bedrag moeten de tennisclubs zelf bijleggen.

Wijzigingen
BRUG-M stelde tijdens de raadsvergadering donderdagavond twee wijzigingen voor. Zo wilde de oppositiepartij de subsidie voor de twee tennisclubs verlagen van 65.000 euro naar 50.000 euro. Zo vindt BRUG-M onder meer dat de argumentatie van het bedrag niet helder is. Ook stellen ze dat door de padelbanen meer leden bij de clubs komen en daardoor meer geld vrijkomt. Verder stelt BRUG-M dat het vorige college 50.000 euro subsidie heeft voorgesteld bij de tennisclubs. Verantwoordelijk wethouder Inge Smeets stelt dat er door het vorige college 55.000 euro subsidie is voorgelegd. Maar door de inflatie is het bedrag gestegen naar 65.000 euro. Deze wijziging is uiteindelijk geschrapt omdat zich er geen meerderheid voor tekende.

Vergunning
De andere wijziging kon rekenen op een meerderheid. BRUG-M wilde dat het geld pas naar de clubs ging als het definitief is dat de padelbanen aangelegd kunnen worden. De raad steunde unaniem dit voorstel. De tennisclubs krijgen daarmee pas subsidie als ze een zogenoemde onherroepelijke omgevingsvergunning hebben voor de padelbanen.

Lees vorig bericht

Uitgelicht voorbeschouwing raadsvergadering 29 september

Lees volgend bericht

Informatieavond eerste Bewonersplatform Water-Stop-Nu