Teleurstelling na einde Stella Maris Cabaret: ‘Je kreeg er een extra familie bij’

Eigenlijk zouden binnenkort weer de audities starten voor het Stella Maris Cabaret, maar het lage draagvlak binnen de school heeft de voorstelling na 53 edities de nek om gedraaid. “We zagen dat er steeds minder mensen van de school in de organisatie zitten”, vertelt Roel op den Kamp, voorzitter van het cabaret. “Ik werk zelf ook al een tijdje niet meer op de school.”

Guus Meeuwis en Jochem ten Haaf
De productie van het cabaret wordt al een aantal jaren gedragen door een externe stichting. In het productieteam zitten met name oud-medewerkers en oud-leerlingen. “Maar niet meer echt collega’s van de school. De schooldirectie heeft gezegd dat ze liever zien dat het weer iets van de school wordt. Maar nu blijkt daar weinig draagvlak voor te zijn.” En trok het schoolbestuur de stekker uit de voorstelling. Een traditie waar zanger Guus Meeuwis en acteur Jochem ten Haaf als leerling nog aan mee hebben gedaan.

Groei in het toneelvak
Oud-deelnemers reageren dan ook teleurgesteld op het einde. “Je kreeg er eigenlijk een extra familie bij”, vertelt Thomas Brune. “Ik deed mee aan de toneelploeg. Ik heb daar verschillende rollen in mogen spelen. Je ziet dan ook dat je groeit in het toneelvak,” onderschrijft Rafke van Loo. Tot 2019 zat zij op het Stella Maris College en heeft ieder schooljaar meegedaan. “Ik vind het vooral jammer dat deze generatie die nu op het Stella Maris zit dat niet kan meemaken.”

Lees vorig bericht

Tweetal berooft man van horloge bij station

Lees volgend bericht

Informatiemiddag Seniorenvereniging Bunde